Polvituki valintaopas

Ohjeet oikeanlaisen polvituen hankintaan

Polvikipu on ikävä vaiva olit sitten aktiiviurheilija tai arkiliikkuja. Itseasiassa se on yksi yleisimmistä vaivoista jokaisella ikäluokalla. Kipua voi esiintyä esimerkiksi kävellessä, juostessa, venytyksissä, nopeissa suunnanvaihdoksissa tai jopa levossa. Kivun ja sitä aiheuttavien vammojen kuntouttamisessa suuren avun antaa juuri sinulle sopiva polvituki. Hyvän polvituen avulla saat tarvittavaa tukea aktiiviseen elämään ja pääset nopeasti takaisin rakastamiesi liikuntamuotojen pariin.

Polvitukia on useita erilaisia ja ne ovat suunniteltu eri polvivaivoja silmällä pitäen. Me Urheilutuet.fi haluammekin auttaa sinua löytämään valikoimastamme juuri sinun tarpeisiisi sopivan polvituen!

Milloin käyttää polvitukea?

Polvitukea tulisi käyttää, mikäli tunnet polvessasi liikkumistasi rajoittavaa kipua tai harrastat lajia, jossa on tavallista korkeampi todennäköisyys polvivammoille.  Polvituki auttaa myös nivelsairauksista kärsiviä, lievittämällä kipua ja vähentäen turvotusta. 

Joidenkin tukien tarkoituksena on stabiloida polvea vammojen ehkäisemiseksi ja toisten rajoittaa polven liikettä, jotta polvivamma pääsee parantumaan tehokkaammin. Polvitukia voidaan siis käyttää vammojen ehkäisyssä sekä niiden kountouttamisessa.

Millainen polvituki sopii minulle parhaiten?

Sleeve polvituki

Sleeve – polvituet tarjoaa eri polvitukimalleista polvelle eniten liikkumavaraa. Sleeve-mallin tuki perustuu sen antamaan kompressioon, joka lievittää kipua ja turvotusta sekä ehkäisee vammoja.

Sleeve – polvituen kevyen rakenteen ansiosta ne sopivat erinomaisesti käytettäväksi urheilun aikana, ne ovat huomaamattomia ja niitä on helppo käyttää vaatteiden alla. Sleeve-malliset polvituet on helppo ja nopea vetää paikalleen ja ottaa pois milloin vain.

Sleeve-tukea voidaan suositella kaikille säännöllisesti liikkuville ja se sopii lähes lajiin kuin lajiin.

Patellaside

Patellaside antaa kompressiota polvilumpiolle ja lievittää sitä kautta kipua. Patellasiteellä voit välttää juoksijoille yleisiä polvivaivoja ennen niiden muodostumista.

Kiristettävä polvituki

Kiristettävät polvituet antaa hieman sleeve-tukea enemmän tukea, sopien silti käytettäväksi urheilun aikana. Kiristettävän tuen etuna on se, että voit itse säätää puristuksen tasoa tarpeesi mukaan.

Kiristettävä polvituki sopii erityisesti epävakaiden nivelten tukemiseen sekä niveltulehduksen aiheuttaman kivun lievittämiseen.

Kiskollinen polvituki

Kiskolliset polvituet tarjoaaa eniten tukea ja rajoittaa eniten polven liikettä. Huomaa, että kiskolliset polvituet ovat usein myös muita malleja hieman painavampia.

Kiskollinen polvituki sopii parhaiten polvileikkauksesta toipuville, jolloin polven liikettä on syytä rajoittaa vamman uusiutumisen välttämiseksi. Polvituki pitää polven luonnollisessa asennossa estäen esimerkiksi polven taipumisen sivuttaissuunnassa.